Toch geen 7km!

In juni was de organisatie optimistisch gestemd over de mogelijkheden voor een 7km dit jaar. Zij hadden zich verheugd op een mogelijkheid voor dit jaar, zij het in een aangepaste vorm.

Echter de positieve verwachting kwam al in de loop van juli al onder druk te staan. De coronacijfers werden er immers niet beter op.

Veel voorbereidingen werden er al getroffen maar een finaal akkoord werd opgeschort tot na de persconferentie van vrijdag 13 augustus. 

Vooraf had de organisatie al afgesproken dat bij een 1,5 meter verplichting of een controle op QR code en inentingsbewijs het onmogelijk is een run te houden. Dat blijkt nu nog steeds het geval. De volgende persconferentie wordt verwacht op 17 september met nieuwe maatregelen voor na 20 september.

Mochten er na 20 september alsnog versoepelingen komen dan is het echter te kort dag voor nadere besluiten. Immers de run is dan 6 dagen later.

De persconferentie heeft duidelijk gemaakt dat er onvoldoende zekerheid kan worden geboden en het verkrijgen van een gemeentelijke vergunning, welke er ook nu nog niet is, niet te verwachten valt.

Daarom heeft het bestuur en de projectleiding tot haar grote teleurstelling alsnog moeten besluiten de 7km af te blazen.

De organisatie hoopt in 2022 de 7km in haar volle omvang weer te kunnen organiseren.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *