Toch geen 7km!

In juni was de organisatie optimistisch gestemd over de mogelijkheden voor een 7km dit jaar. Zij hadden zich verheugd op een mogelijkheid voor dit jaar, zij het in een aangepaste vorm.

Echter de positieve verwachting kwam al in de loop van juli al onder druk te staan. De coronacijfers werden er immers niet beter op.

Veel voorbereidingen werden er al getroffen maar een finaal akkoord werd opgeschort tot na de persconferentie van vrijdag 13 augustus. 

Vooraf had de organisatie al afgesproken dat bij een 1,5 meter verplichting of een controle op QR code en inentingsbewijs het onmogelijk is een run te houden. Dat blijkt nu nog steeds het geval. De volgende persconferentie wordt verwacht op 17 september met nieuwe maatregelen voor na 20 september.

Mochten er na 20 september alsnog versoepelingen komen dan is het echter te kort dag voor nadere besluiten. Immers de run is dan 6 dagen later.

De persconferentie heeft duidelijk gemaakt dat er onvoldoende zekerheid kan worden geboden en het verkrijgen van een gemeentelijke vergunning, welke er ook nu nog niet is, niet te verwachten valt.

Daarom heeft het bestuur en de projectleiding tot haar grote teleurstelling alsnog moeten besluiten de 7km af te blazen.

De organisatie hoopt in 2022 de 7km in haar volle omvang weer te kunnen organiseren.

Start inschrijven

Inschrijving 7km van start

Na een pauze van één jaar door de Covid 19 problemen kan er gelukkig weer vanaf 1 juli  via onze website www.de7km.nl weer worden ingeschreven voor het evenement “de Essity 7km van Martenshoek 26 september 2021” welke voor de 16e keer wordt gehouden.

Door de corona perikelen vervallen dit jaar een paar onderdelen, nl, de Gloop, bedrijfsgroepen en andere clubgroepen alsmede de scholencompetities. Wij hopen deze volgend jaar weer te kunnen toevoegen.

Er is echter een nieuwe rubriek die weer e.e.a. kan compenseren.

Nieuw voor dit jaar is de rubriek 3,5 km. Daaraan kunnen zowel jeugd als volwassenen deelnemen. Deze rubriek vervangt de eerdere ladiesrun en de jeugdloop solo.

Maak ook de schooljeugd van de groepen 5,6,7 en 8 kunnen meelopen ipv in het schoolteam. De afstand is gelijk alleen loop je voor jezelf.

Voor de jeugd tot en met 14 jaar geldt een tarief dat overeenkomt met het scholentarief.

Meer informatie vindt u op de website van de 7km.

Adres organisatie centrum

Ook dit jaar kan de organisatie weer beschikken over het pand Sluiskade 40, postcode 9601LC. De organisatie is de heer Meijer zeer erkentelijk voor deze medewerking. Daar zal ook de uitgifte van de tasjes voor de deelnemers plaats vinden vanaf woensdag 25 september tot en met zaterdag 28 september. Kijk voor de juiste tijden op de website wwwde7km.nl. De na inschrijving op zondag kan plaats vinden bij de winkel van iT-land aan de Meint Veningastraat 9. Alle adressen zijn in Martenshoek.

Jubileumpet voor alle lopers

De petjes voor alle deelnemende lopers(exclusief de begeleiders) zijn binnen. Een deel van de organisatie toont de eerste exemplaren. Een leuke herinnering aan deze 15e 7km van Martenshoek.

 

Jubileum aandenken voor lopers

Jubileum cadeautje
De Essity 7km van Martenshoek wordt dit jaar voor de 15e keer gelopen. Reden voor een extra presentje voor alle deelnemers. Na afloop ontvangen alle deelnemers van groot tot klein, m.u.v. de begeleiders, een mooie pet voorzien van Essity 7km van Martenshoek.
Dit is mede mogelijk gemaakt door de leverancier van de petjes nl. “Multicopy the communication compagny” gevestigd op het Rengerspark. Zij kunnen van drukwerk, design, promotie artikelen tot communicatie en nog veel meer voor u verzorgen.

Extra wedstrijd element bij 7km

Dit jaar heeft de organisatie de deelnemende scholen uitgedaagd een banner te maken.
De banner moet op een creatieve manier o.a de naam van de school weergeven. Het materiaal wordt beschikbaar gesteld door de organisatie. Dus geen kosten.
Alle banners worden opgehangen langs het parcours nabij het start en finishgebied.
Vooraf zullen alle banners worden beoordeeld door een kleine commissie onder voorzitterschap van Maria Clobus, kunstenares en galeriehoudster uit Hoogezand.
Er worden drie prijsjes toegekend aan de meest originele uitvoeringen. De bekendmaking en prijsuitreiking zal plaatsvinden voorafgaand aan de prijsuitreiking van de jeugdloop, op het podium bij het organisatie centrum.
De eerste posters zijn al binnen.
Scholen kunnen zich nog aanmelden tot 15 september.

Wijziging Startvakken

Om technische redenen is het aantal startvakken aangepast. Van vier vakken naar drie vakken met de kleuren Rood Geel en Blauw.
Het is verder niet van invloed op de persoonlijke prestaties.

uitbreiding prijzen

De laatste jaren was er geen sprake van een overall prijs maar alleen prijzen in de leeftijdsgroepen. Dat is dit jaar aangepast. Zowel bij de dames als de heren is er een podium voor de overall plaatsen 1,2 en 3. Natuurlijk kunnen de overall winnaars ook in hun leeftijdsgroep blijven winnen. Dus zijn er per saldo leuke prijzen te verdienen. Daarnaast blijft het verbeteren van het parcoursrecord een uitdaging.

Kleding opslag.

Tijdens de run kan de kleding weer in bewaring worden gegeven bij het organisatie centrum. meer informatie op website onder informatie deelnemers.