Na-inschrijven voor 7KM

di 12 sep.

HOOGEZAND – De Essity 7KM van Martenshoek komt met rasse schreden dichterbij. Op zondag 24 september vindt de zeventiende editie plaats. Vanwege de grote belangstelling voor dit loopevenement heeft de organisatie in samenwerking met Mylaps nog 200 na-inschrijvingen kunnen realiseren. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Ouder-Kindloop, de 3,5 kilometer en de 7 kilometer. Het startnummer voorzien van chip wordt dan niet thuisgestuurd, maar kan op de wedstrijddag zelf, tot een half uur voor de start van de wedstrijd, opgehaald worden bij het organisatiecentrum op de parkeerplaats bij Juwelier Meijer aan de Meint Veningastraat. Op de dag zelf is het ook nog mogelijk om in te schrijven bij de organisatie, afhankelijk van hoeveel inschrijvingen er dan al zijn. Inschrijven voor deze afstanden kan vanaf vrijdag ook weer op www.de7km.nl via de link Inschrijven.

Bron: Regiokrant

Wie verbetert parcoursrecord 7 kilometer van Martenshoek?

De 7 Kilometer van Martenshoek zal dit jaar een nieuw parcoursrecord krijgen.

HOOGEZAND –  De voorbereidingen voor de Essity 7 kilometer van Martenshoek op zondag 24 september zijn alweer in volle gang. 

Tijdens het loopevenement staat elk jaar een premie op het verbreken van het parcoursrecord, zo ook dit jaar. ,,Vorig jaar zijn de records niet verbroken. Dit jaar gaat dat sowieso lukken. We hebben een nieuw parcours door het verplaatsen van de markt naar het plein en de start is nu aan de Meint Veningastraat’’, zegt Gerda Smit namens de organisatie. Omdat er een nieuw parcoursrecord komt, is de premie voor de winnaar dit jaar 200 euro bij zowel de mannen als de vrouwen. ,,Bij de heren wordt dit aangevuld met een waardebon van 100 euro beschikbaar gesteld door Veerkamp Mannenmode uit Martenshoek en bij de dames wordt de premie aangevuld met een dameshorloge van Juwelier Meijer uit Martenshoek.’’ 

Het parcoursrecord bij de heren stamt uit 2015 en staat op naam van Frank Blikslager met een tijd van 21 minuten en 10 seconden. Bij de vrouwen staat het record op naam van Yasmin Hillebrink met een tijd van 24 minuten en 23 seconden, dat ze in 2014 heeft gelopen. 

Opgeven voor de 7 kilometer van Martenshoek kan tot zondag 10 september via www.de7km.nl. Daar is ook meer informatie te vinden. 

Bron: Regiokrant

Loopclinics voor de Jeugdloop

Data van de clinics: Woensdag 13 september 2023 van 16.30u. – 17.30u. Woensdag 20 september 2023 van 16.30u. – 17.30u. Je hoeft hier niet voor in te schrijven en deelname is gratis. Verzamelen aan de Gorechtlaan, parkeerplaats Gorechtpark. Deze clinics worden verzorgd door de HoogeZand lopers

Wie verbetert parcoursrecord 7 kilometer van Martenshoek?


HOOGEZAND – De Essity 7 kilometer van Martenshoek op zondag 24 september lijkt nog ver weg, maar deelnemers kunnen zich nu al aanmelden voor deelname.

Tijdens het loopevenement staat elk jaar een premie op het verbreken van het parcoursrecord, zo ook dit jaar. ,,Vorig jaar zijn de records niet verbroken. Dit jaar moet dat wel gaan lukken, aangezien het parcours veranderd is door het verplaatsen van de markt naar het plein en de start dus aan de Meint Veningastraat is’’, zegt Gerda Smit namens de organisatie.

Het parcoursrecord bij de heren stamt uit 2015 en staat op naam van Frank Blikslager met een tijd van 21 minuten en 10 seconden. Bij de vrouwen staat het record op naam van Yasmin Hillebrink met een tijd van 24 minuten en 23 seconden, dat ze in 2014 heeft gelopen. ,,De premies zijn zeker de moeite waard om er voor te gaan: die bedragen 100 euro. Bij de heren wordt dit aangevuld met een waardebon van 100 euro beschikbaar gesteld door Veerkamp Mannenmode uit Martenshoek en bij de dames wordt de premie aangevuld met een dameshorloge van Juwelier Meijer uit Martenshoek.’’

Start inschrijven

Geplaatst op 1 mei 2023 door Gerda Smit

Inschrijving 7km van start
Vanaf 1 mei kan er via onze website www.de7km.nl weer worden ingeschreven voor het evenement “de Essity 7km van Martenshoek 2023” welke voor de 17e keer wordt gehouden.
Zoals voorgaande jaren kan er voor meerdere categorieën worden ingeschreven. De ouder- en kindloop, jeugdloop in teamverband, 3,5 km voor alle doelgroepen en de 7km voor recreanten en teams zijn onze vaste onderdelen.

Bij de 7km in teamverband lag voorheen de nadruk op een bedrijvenloop in competitie verband. Dat geldt ook voor dit jaar. Ook dit  jaar gaat de organisatie met nadruk ook de sportverenigingen uitnodigen om ook in teamverband deel te nemen. Ook blijven andere teams van uit bv instellingen of verenigingen anders dan sportverenigingen van harte welkom.
De teams van de sportverenigingen lopen niet in competitie verband. Wel worden alle persoonlijke prestaties gemeten en opgenomen in het klassement.

Wel in competitie verband lopen de teams van de jeugdloop. Daarvoor worden weer alle basisscholen in de gemeente Midden Groningen benaderd.
Alle deelnemers en bedrijventeams dragen bij aan het goede doel. Daarover volgt binnenkort meer informatie.
Ga naar de website voor meer informatie of opgave.

Jeugdclinic

Vandaag was de 1e clinic voor de jeugd.
Georganiseerd door de HoogeZandlopers.
Volgende week woensdag is de 2e, van 16:30 tot 17:30, je hoeft je hier niet voor aan te melden.
Kom jij ook?


Nog 200 inschrijvingen mogelijk

U kunt zich toch nog inschrijven voor de ouder kind-loop, 3,5 km en de 7 km
Uw startnummer voorzien van chip wordt niet thuisgestuurd maar kunt u zondag 25 september, tot een half uur voor de start van de wedstrijd, ophalen bij het organisatie centrum op het plein.
Het inschrijven voor deze afstanden staat weer open bij de link inschrijven.

LOOPCLINICS VOOR DE JEUGD

Om goed voorbereid aan de start te komen hebben we in samenwerking met de HoogeZandlopers een trainingsprogramma in elkaar gezet.
Deze clinic start as woensdag 14 september en is van 16:30 tot 17:30, woensdag 21 september is de 2e clinic.
Tijdens deze clinics wordt er niet alleen getraind maar ook nuttige tips gegeven over goede warming up, gezond eten en loop kleding.

De Clinics worden gehouden in het Gorechtpark te Hoogezand.
startplaats: de parkeerplaats aan de Troelstralaan.
Deelname aan deze clinics is gratis. Deelname is geheel vrijwillig.
Wel is het voor de HoogeZandlopers leuk als er een grote opkomst is want ook zij doen dit vrijwillig.
Dus kom allemaal as woensdag naar de clinic.