Wie verbetert parcoursrecord 7 kilometer van Martenshoek?

De 7 Kilometer van Martenshoek zal dit jaar een nieuw parcoursrecord krijgen.

HOOGEZAND –  De voorbereidingen voor de Essity 7 kilometer van Martenshoek op zondag 24 september zijn alweer in volle gang. 

Tijdens het loopevenement staat elk jaar een premie op het verbreken van het parcoursrecord, zo ook dit jaar. ,,Vorig jaar zijn de records niet verbroken. Dit jaar gaat dat sowieso lukken. We hebben een nieuw parcours door het verplaatsen van de markt naar het plein en de start is nu aan de Meint Veningastraat’’, zegt Gerda Smit namens de organisatie. Omdat er een nieuw parcoursrecord komt, is de premie voor de winnaar dit jaar 200 euro bij zowel de mannen als de vrouwen. ,,Bij de heren wordt dit aangevuld met een waardebon van 100 euro beschikbaar gesteld door Veerkamp Mannenmode uit Martenshoek en bij de dames wordt de premie aangevuld met een dameshorloge van Juwelier Meijer uit Martenshoek.’’ 

Het parcoursrecord bij de heren stamt uit 2015 en staat op naam van Frank Blikslager met een tijd van 21 minuten en 10 seconden. Bij de vrouwen staat het record op naam van Yasmin Hillebrink met een tijd van 24 minuten en 23 seconden, dat ze in 2014 heeft gelopen. 

Opgeven voor de 7 kilometer van Martenshoek kan tot zondag 10 september via www.de7km.nl. Daar is ook meer informatie te vinden. 

Bron: Regiokrant

Geplaatst in Geen categorie.